Ски с кола под наем от car1.bg

Кола под наем в зимните курорти

Банско

Намиращ се в основата на Пирин планина, Банско е най-бързо развиващият се зимен курорт, с отлични ски писти и нови лифтове, подсигуряващи огромен брой чуждестранни посетители в българските „Алпи”. Освен разнообразието от писти – идеални за както за начинаещи, така и за професионални скиори – Банско е единственият ски курорт, който се намира около стар исторически квартал, плетеница от калдъръмени улички, оградени с дебели каменни стени и метални порти, пазещи  дървени старинни къщи.  Много от тях са механи с традиционна българска атмосфера и пламтящ огън, който се вижда през прозорците. Всичко това под звуците на весели традиционни песни, акомпаниращи прелестните български ястия.

Построен векове върху старо тракийско селище, Банско постепенно се превръща в богато градче, позиционирано по маршрута между брега на Егейско море и Дунавска Европа. Много знаменити търговци, занаятчии, художници и дърворезбари идват от това седалище на българската култура и изкуство.

Връзките на града с миналото са очевидни, имайки предвид многобройните музеи и над 150 културни паметници, много от които от времето на Възрожденския период. Тези къщи, направени от камък и дърво, са подкрепени със крепостни стени и тайни пътища за бягство, пазещи обитателите им от турските нашественици. Както и на много други места в България, много от тях са превърнати в механи или къщи за гости.

Боровец

Ако търсите ски курорт с нови лифтови съоръжения и писти, подходящи и за най-малките скиори, тогава Боровец е най-подходящ за Вас. Примамващ нощен живот, отлични ски писти, много развлечения за всички – Боровец предлага всичко, при това на разумни цени. Много от хотелите предлагат ски уроци и луксозни спа услуги, които ще Ви помогнат да релаксирате след тежък ден.

Но това не е всичко. Там може да откриете разнообразие от кафета, барове и магазини, нощни клубове. След цял ден по пистите, може да отпочинете в бара на някои от ресторантите, близо до камината и да се насладите на домашно сготвена гозба. Има всичко за всеки. Плувни басейни, тенис корт на закрито, разходка с шейна, теглена от кон, боулинг, екскурзии, сноуборд и още много други.

Пампорово

Подобно на повечето ски курорти в България, Пампорово предлага едни от най-евтините ски услуги в Европа, поради което е популярна дестинация, както да българи, така и за чужденци. Поради местоположението си, това е един от най-южните ски курорти в Европа, в следствие на което е и един от най-слънчевите.

Отворен за пръв път преди половин век, курортът е потопен в мистика и фолклор, и според легендата е дом на гръцкия митологичен певец Орфей, който с музиката и поезията си е бил способен на очарова дори и животните.

На ски с Car1.bg

Вземете под наем автомобил от Car1.bg и стигнете по-бързо до вашия ски курорт и така бленуваните ски писти. Имате нужда от ски багажник? Ние безпроблемно ще уредим това за Вас. От каквото и да се нуждаете за вашата ски ваканция, ние ще Ви го подсигурим.

})