Парализиране на транспортната индустрия в следствие на COVID-19

car-rental-parking-rent-a-car-sofia

Коронавирусът (COVID-19) нанася сериозни вреди върху доста голяма част от индустриите по света. Първата силно засегната сфера бе тази на транспорта, в частност авиокомпаниите. В момента се наблюдава драстично преустановяване на полети от и до голям брой точки на света. Почти всички компании са отложили или прекратили изцяло служебните си пътувания на своите служители. Някои авиокомпании дори отмениха всичките си полети до второ нареждане.

Според изследване направено от GBTA (Global Business Travel Association) най-голям спад на пътувания са регистрирани в Китай (99% отменени или анулирани пътувания). Доста страни от най-стария континент също са регистрарали огромен спад на пътуванията.

Здравната криза замрази изцяло рент-а-кар индустрията, като всички компании отчитат спад между 70 и 90 на 100. Най-голям се оказва проблема в САЩ, където големите компании, разполагащи с автопаркове от над 1 милион автомобили, изпитват изключителни затруднения с осигуряване на площ, където тези превозни средства да бъдат паркирани.

В Европа компаниите отбелязват изключително увеличение в броя на анулирани резервации в следствие на пандемията, като повечето фирми споделят за анулирания в размер на над 85% от общия брой предварителни резервации.

Масово компаниите отказват да върнат на клиентите предварително заплатените суми, посочвайки клаузи в общите условия, които ясно подчертават, че в случай на анулиране, сумата няма да бъде възстановена на клиента.

Политиката на нашата компания в това отношение е, че всички клиенти, които имат направени резервации и съответно предплатени суми, ще могат да използват предварително заплатената сума като ваучер за последваща резервация. Ние НЕ ограничаваме във времето срока, в който тази сума може да бъде използвана. Всеки наш клиент, които е направил предварителна предплата ще получи код, който може да използва при последваща резервация вбъдеще. За повече информация относно това, моля свържете се с отдел „Резервации“ използвайки имейл:office@car1.bg или reservations@car1.bg или на телефон +359 886 25 66 66. ! ВАЖНО ! Ваучерът важи единствено за резеревации за автомобили под наем, направени през официалния ни сайт www.car1.bg

Предвид създалата се извънредна ситуация, този спад е напълно оправдан. Повечето държави затвориха своите граници за чуждестранни граждани, а някой от тях дори преустановиха пътуванията във вътрешността на страните си.

Една от първите държави в Европа, предприела тези по драстични мерки срещу разпространението на заразата от COVID-19, е именно България.

Страната ограничи влизането на чужденци от рискови държави, които са силно засегнати от вируса, а също така наложи и доста вътрешни ограничения на своето население. Преустанови се достъпа на гражданите на страната до паркове, детски площадки, тренировачни центрове и други места, които създават предпоставки за струпване на хора. Достъпът до хранителни магазини и аптеки се извършва при определени строги мерки, наложени от правителството. В държата са затворени всички областни градове, като преминаването през пропусквателните пунктове става само с необходими документи, удостоверяващи месторабота или пребиваване на определен адрес.

В следствие на предприетите по-строги мерки в страната се наблюдава много по-малка заболяемост и разпространение на вируса, спрямо други големи страни от Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

© Car1 Rent a Car | All Rights Reserved.
Този сайт използва бисквитки. Ако продължите да го използвате, Вие се съгасявате с това. Повече информация